Menu

fredag 02. juni kl 10.00 - torsdag 03. august kl 16.00

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at byde indenfor til udstillingen ”Saperasi isumaqaleritsi / Courageously take a stand” af Minik Bidstrup. Udstillingen deltager i dette års Copenhagen Photo Festival.

Minik er uddannet fra Danmarks Kunstskole, Fatamorgana (2017) og senest fra Documentary Practice and Visual Journalism-uddannelsen ved International Center of Photography i New York (2020).

Som freelancefotograf arbejder Minik inden for konceptuel dokumentarfotografi og fotojournalistik med fokus på social retfærdighed, postkolonial identitet og konservatoriefotografering.

I denne udstilling fokuserer Minik på den historiske relation Grønland og Danmark imellem og den kolonitid, der stadig sætter sine spor i dagens Grønland.

- Jeg sammensætter diptykoner lavet af arkivbilleder fra John Møller med mine egne fotos og har på den måde en fotografisk samtale med fortiden. John Møller var den første grønlænder, der arbejdede som fotograf, og som var aktiv i Grønland fra begyndelsen af 1890’erne til midten af 1920’erne. Temaet for disse samtaler er centreret omkring kolonialisme og dens langsigtede virkninger, forklarer Minik.

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10:00 - 16:00 til og med den 3. august.