Menu

fredag 14. oktober kl 18.00 - fredag 06. januar kl 16.00

Til Kulturnatten 2022 den 14. oktober havde vi fernisering på vores nye udstilling ”Kunst & identitet”, som er en dobbeltudstilling, der består af formidlingsudstillingen ”Identity on the Line – Blandt grønlændere i Danmark” og Bolatta Silis-Høeghs kunstudstilling ”Hun gik en tur”.

I vores stueetage kan du opleve særudstillingen ”Blandt grønlændere i Danmark”, som Knud Rasmussens Hus står bag. Udstillingen er en del af del af det store Creative Europe-projekt ”Identity on the Line” som lige er blevet tildelt den prestigefyldte pris The European Museum Academy Prize (EMA-prisen). I udstillingen Blandt grønlændere i Danmark er identitet og migration i fokus. Udstillingen er baseret på mere end 20 timers interviews med 11 grønlændere i Danmark og omhandler emner såsom identitet, ingenmandsland, modersmål, det at flytte til Danmark, ligheder og forskelle, traditioner og fordomme.

I udstillingslokalet på 1. sal kan du opleve Bolatta Silis-Høeghs udstilling ”Hun gik en tur”. Udstillingen vil bestå af 15 af Bolattas værker fra de seneste par år. Hun har haft helt frie rammer til at udvælge værkerne, og hun vil selv få ansvar for at indrette og farvelægge udstillingsrummet.

Det har altid været nødvendigt for mig at male, hvis ikke jeg skulle blive skør. Det er først inden for de seneste par år, hvor jeg har rykket mig meget personligt, at jeg har forstået hvorfor  - min praksis fungerer som et bindeled mellem mit sind og min krop. Det er først, når motiverne, farverne og bevægelserne er kommet på lærredet, at jeg har forstået, hvad jeg har rumsteret med. Jeg har glædet mig meget til denne udstilling, fordi jeg får lejlighed til at vise, hvad den proces har kastet af sig de seneste par år.

- Bolatta Silis-Høegh.

Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at blive klogere på grønlandsk kunst og kultur. 

Læs mere om "Blandt grønlændere i Danmark"

Læs mere om "Hun gik sig en tur"