Menu

mandag 06. juni kl 10.00 - torsdag 06. oktober kl 16.00

Sikkernerup Nalaa - Blomstringstid - In Bloom

(AT videoen finder du nederst på siden)

Nina Sikkersoq Kristoffersen er født og opvokset i Nuuk og har siden 2014 boet i København. I 2018 blev hun færdiguddannet fra Fatamorgana Danmarks Fotografiske Billedkunstskole, hvor hun påbegyndte sit projekt med at blande fotos fra Grønland og Danmark for at prøve at sætte billeder på følelsen af at blomstre og samtidigt være splittet i sin identitet. Dette fotoprojekt har nu udmøntet sig i Ninas første solo-udstilling ”Sikkernerup Nalaa - In Bloom”.

‘Sikkernerup Nalaa’ handler om at blomstre. Det er en rejse som forener en selv med sin oprindelse og historie. Gennem denne universelle rejse betragtes en ung blomst i blomstring, hvor skæbnestunder og opdagelser fra sit indre foreviges gennem billeder - Nina Sikkersoq.

Ninas fotos skildrer både hendes egen udvikling som ung kvinde, men tager samtidigt et mere kritisk blik på det historiske skæbnefællesskab Grønland og Danmark imellem.

Til denne udstilling er Nina gået i samarbejde med en anden nuummioq nemlig sanger og sangskriver Ida Kleist, også kendt som Zika. Hun har skrevet digte til Ninas fotografier. Idas digte opstår i det moment hun lægger øje på et af billederne fra Ninas udstilling. Ida forklarer at hendes digte opstår som en umiddelbar reaktion og refleksion på det hun ser.

I udstillingen kan du opleve 19 af Ninas værker med udvalgte digte af Zika, der både på det personlige og generelle plan fortæller en historie om at være ung grønlænder i dag.

Artist Talk: Nina Sikkersoq

I forbindelse med Nina Sikkersoqs udstilling "Sikkernerup nalaa - In Bloom - Blomstringstid" lavede vi en video om hendes udstilling og bevæggrundene bag. I videoen får du en introduktion til Nina og et indblik i, hvordan det er at være ung grønlænder i dag, og hvad det er for en (post)kolonial bagage den unge generation bærer rundt på i relationen Grønland-Danmark. Du kan se den ved at trykke her