Menu

fredag 04. februar kl 17.00 - fredag 01. april kl 16.00

Fotoudstillingen “De sprogløse” er et projekt om identitet og identitetskrise. For Marte og Jukke handler dette projekt om at finde svar og et rum for accept. Marte Lill Somby er same, men taler norsk. Jukke Rosing er grønlænder, men taler dansk. Begge er de en minoritet inden for minoriteten, og de har kæmpet for at tilpasse sig og kæmpet for at finde accept.

Projektets formål er at give de sprogløse et ansigt, fortælle at de ikke er alene. At konfrontere skammen mange personer føler, fordi de af forskellige årsager har fået frataget deres modersmål. Dette er et samarbejdsprojekt mellem to kunstnere, Marte Lill Somby, Sápmi og Jukke Rosing, Grønland. På tværs af kulturerne har de oplevet mange af de samme problemstillinger, på grund af mangel på et sprog. Ønsket er også at få et klarere billede af hinandens kultur. Den kultur som de er en del af, og samtidig er ved siden af.

Hvem bestemmer hvem du er, og hvem du tilhører? Hvornår er du korrekt og hvornår er du forkert? Hvem stiller kriterierne og hvem godkender? Disse spørgsmål stiller kunstnerne og forsøger at give deres bud på et svar.

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10-16 til og med fredag den 1.april 2022.

I kan se talerne fra ferniseringen lige her

Og læse Jukkes interview med KNR i forbindelse med udstillingen her