Menu

fredag 15. oktober kl 18.00 - fredag 10. december kl 16.00

Landic Project

Siden 2015 har en ukendt kunstner hængt grønlandsmosaikker op i København.

En af de første mosaikker blev placeret på Det Grønlandske Hus, og siden har husets kulturmedarbejderne nøje fulgt med i takt med, at flere og flere mosaikker dukkede op – først i København, og sidenhen også i Odense og i Grønland. De gav historierne om mosaikkerne navnet ”Mosaikmysteriet”.

Udstillingen her er blevet til i samarbejde mellem Det Grønlandske Hus og den anonyme streetkunstner Landc Project.

I september 2015 hang der pludselig en lille mosaik, der forestiller Grønland, på væggen ved siden af porten ind til Det Grønlandske Hus. Vi blev selvfølgelig glade for at få et smukt lille kunstværk, selv om vi godt nok undrede os lidt over, hvem der havde hængt det op. Men det var først mere end et år senere, det gik op for os, at mosaikken ikke var den eneste, men at der var adskillige små grønlandsmosaikker hængt op over hele København, forklarer journalist Martine Lind Krebs.

Udstillingen er opdelt i to, hvor du i stueetagen bliver præsenteret for 10 af Landic Projects mosaikker i bybilledet og en formidlingsdel på 1. sal, hvor du kan blive klogere på Landic Projects historie og hans samarbejde med Det Grønlandske Hus.

Grønland skal være mere synlig i Danmark, lyder det i en kortfattet besked fra kunstneren.

Aftenens program byder på foredrag om Landic Project ved journalist Martine Lind Krebs, Sarpik koret, maskedans, mosaik-workshop for børn, før vi slutter aftenen af med et brag af en koncert med Nive & the Deer Children. Vi ser også frem til en vaskeægte surprise fra kunstneren selv i aftenens løb!

På Kulturnatten kræver det kulturpas at komme ind i Det Grønlandske Hus. Dvs. at du skal have kulturpas for at deltage i denne fernisering. Kulturpasset kan købes her eller på udvalgte museer, biblioteker og i alle 7-Eleven-butikker i hovedstadsområdet.

Herefter vil udstillingen være gratis, åben for alle og vil kunne opleves alle hverdage kl. 10-16 til og med den 10. december.