Menu

fredag 04. juni kl 10.00 - mandag 16. august kl 16.00

Den 4. juni slog Det Grønlandske Hus dørene op for Christian Sølbecks fotoudstilling ”Piniartuuvunga, Aalisartuuvunga/I am the Hunter, I am the Fisherman”. Udstillingen skulle have været en del af Copenhagen Photo Festival 2020, som jo som bekendt blev aflyst pga. COVID-19, og nu kan vi langt om længe åbne udstillingen i forbindelse med Copenhagen Photo Festival 2021. 

Om kunstneren

Christian Sølbeck er freelance fotojournalist med base i Nuuk. Han er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus med en BA i fotojournalistik.

Om udstillingen

Udstillingen tegner et billede af den moderne grønlandske fiskers og fangers sjæl – hans hverdag i pagt med og i tidsløs kamp mod landets storslåede og voldsomme natur, som generationer før ham. En hverdag, hvor hans fangstmetoder er forenet med traditionen og de moderne redskaber og nu med klimaforandringerne som ny modstander.

Udstillingen består af 33 fotos, der skildrer fanger- og fiskerlivet i Grønland anno 2020. Christians skildring af den nutidige fanger/fisker fokuserer i særdeleshed på krydsfeltet mellem det traditionelle og det moderne og fascinationen ved et erhverv der både peger bagud og forud i tid. Udstillingen består både af portrætter af fiskere og fangere og fangst- og fiskeriscenarier.

Udstillingen er åben for alle, ganske gratis og kan opleves alle hverdage kl. 10-16 til og med den 8. oktober.

Du kan se Christians ferniseringstale her