Menu

torsdag 03. december kl 10.00 - fredag 09. april kl 16.00

Qanga – Grønlands forhistorie i tegninger og fortællinger.

Ny udstilling om Grønlands forhistorie af Nuka Konrad Godtfredsen. Udstillingen har nu gået verden rundt, senest i Tyskland, og er nu på vej til Det Grønlandske Hus i København.

Qanga tager udgangspunkt i fire graphic novels, der er illustrereret af Nuka og skabt i samarbejde med Danmarks Nationalmuseum. Hvert bind dækker en vigtig tidsperiode i Grønlands forhistorie. Projektet startede i 2006 og blev afsluttet med fjerde og sidste bind i 2018.

Nuka har haft fast tegnestue på Nationalmuseet med adgang til museets samlinger. Derudover har der været en faglig konsulent med speciale i de forskellige tidsperioder tilknyttet projektet. Denne sparring har resulteret i en korrekt gengivelse af genstande, fundsteder og teorier om datidens levevis.

Alle tegninger til tegneserierne om Grønlands forhistorie er tegnet i hånden, rentegnet med blyant og farvelagt med akvarel. Kun teksten er lagt på digitalt. Til udstillingen har vi udvalgt en række smukke, stemningsfyldte og tidstypiske værker fra serien, hvor vi også giver jer et indblik i tegneprocessen bag de færdige værker. Så kom ind og bliv klogere på Grønlands forhistorie og oplev Nukas fantastiske streg.

Du kan se Nukas Artist Talk lige her