Menu

torsdag 03. september kl 10.00 - fredag 25. september kl 18.00

Kallalit Illuutaat - Det Grønlandske Hus i København starter efteråret i stil med et brag af en udstilling, som bliver den første efter COVID-19 brød ud.

Udstillingen er lavet af den franske kunstner Pierre A. C. Auzias og tager udgangspunkt i hans kærlighed til byen Uummannaq og dens beboere. I 2006 flyttede Pierre og hans samlever Annie Kerouedan til Uummannaq, hvor de blev boende indtil 2016.

”Uummannarmioq” er jeg og ”uummannarmioq” vil jeg blive for evigt. I 2019 fik jeg afslag på min ansøgning om dobbelt statsborgerskab af den danske stat. Efter 13 år i Uummannaq måtte jeg derfor flytte tilbage til Frankrig. Jeg føler mig ikke fransk længere og jeg glæder mig til at jeg engang i fremtiden igen kan blive uummannarmioq. Det navn vil jeg acceptere med stolthed. Det er med afsæt i denne historie, at min udstilling er en hyldest til mit folk – den eneste befolkning og kultur jeg identificerer mig med – forklarer Pierre.

Udstillingen består af 40 værker, som er skabt som et poetisk besøg rundt i Uummannaq. Det er en tour rundt i områdets natur under de skiftende årstider og et kærligt blik på byens beboere.

Mit malerarbejde er udsprunget af min passion for Grønland og mit emotionelle forhold til landet. Jeg har valgt at vise nogle tidligere værker som står i kontrast til mine mere aktuelle malerier, malet i mit franske værksted. Disse sidste er præget af melankoli over dem jeg savner i Uummannaq, og den store natur som intet eksil kan erstatte – uddyber Pierre.

Du kan få en tour rundt i udstillingen via følgende links:

1.del: Café Ajamut

2. del: Udstillingslokalet

Fra ferniseringen onsdag den 2. september:

Talerne

Stemningsbilleder

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10-16 til og med fredag den 25. september, hvor vi ekstraordinært holder udstillingen åben indtil kl. 18.