Menu

mandag 12. oktober kl 10.00 - torsdag 26. november kl 16.00

Urban udstilling i DGH

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har den store glæde at kunne invitere indenfor til den urbane udstilling ”Arctic Staycation” skabt af graffitikunstneren Cheeky, a.k.a. Sacha Malinský.

Arctic Staycation er en serie af illustrationer og digitale prints, der er skabt under Sachas staycation i Nuuk. Udstillingen består af 21 værker af Cheekys originale illustrationer, samt fotos og prints af hendes digitale værker og 24 fotos fra Cheekys Masterclass.

Værkerne udspringer af de ting der rører sig i Nuuk, som fylder i Nuuk, som jeg mener der kunne blive givet mere plads til i den generelle danske bevidsthed. Jeg tror på at nysgerrighed omkring historien, sine medmennesker og et åbent sind fra barnsben, er med til at mindske fremmedgørelse og misforståelser imellem kulturer – forklarer Sacha.

Sachas Masterclass er en stor del af udstillingen, da projektet og de fem grønlandske kunstnere har fået en stor del af hendes kærlighed og energi i det sidste halve år.

Jeg ser en masse talentfulde kunstnere i Grønland, men jeg ser ikke nogen der arbejder sammen på samme lærred, hvilket er en stor del af graffitimiljøet. Når forskellige streger mødes, skabes der en ny dynamik i et værk. Dét var min motivation for min Masterclass, at samle og videregive nogle af mine teknikker til en gruppe professionelle kunstnere i Nuuk. Det har været superinspirerende at undervise, skitse og hænge ud med denne gruppe talentfulde kunstnere de sidste måneder – uddyber Sacha.

Kunstnerne fra Sachas Masterclass er Inuk Højgaard, Maria Kreutzmann, Christian Fleischer Rex, Nivi Lynge og Malik Chemnitz.

Se talerne fra ferniseringen ved at trykke her