Menu

mandag 05. august kl 10.00 - fredag 27. september kl 16.00

Danmarkspremiere på Tikkili Pjetturssons udstilling i Det Grønlandske Hus

I 2017 fyldte Uummannaq-kunstneren Tikkili Pjettursson 60 år, og i den anledning blev der vist en retrospektiv udstilling af hans værker på Uummannaq Museum i sommeren og efteråret 2017. Udstillingen har sidenhen vandret videre i Grønland og har senest været en stor publikumssucces i Kulturhuset Katuaq i Nuuk. Og nu er den så landet i København.

Tikkili Pjettursson er født i Niaqornat d. 5. august i 1957, som den ældste af en søskendeflok på fem drenge. Tikkili begyndte allerede som barn at tegne og blev gennem hele sin opvækst opfordret og opmuntret til at udvikle dette talent af sine lærere og andre. I dag sælges hans billeder lige så hurtigt som han kan producere dem.

Tikkili er autodidakt tegner og billedkunstner og har specialiseret sig i portrætter og natur- og landskabsmalerier. De kan ses i offentlige bygninger i det meste af Grønland, blandt andet i det grønlandske Selvstyres bygninger i Nuuk. Tikkili har også lavet bestillingsarbejde til den danske kongefamilie, Prins Albert II af Monaco og den tidligere generalsekretær for FN Ban-Ki-moon.