Menu

torsdag 03. oktober kl 10.00 - fredag 29. november kl 16.00

PINIARNEQ – menneske og natur

Kom ind i Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København og oplev Carsten Egevangs fotoudstilling ”Piniarneq – menneske og natur”, som har fangst og fiskeri i Grønland som omdrejningspunkt.

Udstillingen vil mere end blot vise Grønlands smukke landskab og unikke dyr. Gennem Carsten Egevangs nærværende og rå fotografiske stil skildres befolkningens tilknytning til - og afhængighed af - den omgivende natur og dets dyreliv.

Gennem 21 spektakulære sort-hvide fotos portrætteres den grønlandske fangsttradition, og publikum får indblik i en verden som kun få personer har mulighed for selv at opleve. Det traditionelle fangererhverv er presset af restriktioner, kvoter og klimatiske ændringer og gennemgår i disse år hastige ændringer.

Med udstillingen skabes en visuel fortælling, hvor Grønlands dyr og mennesker indgår i kontekst med det omgivende arktiske miljø og hvor fangst er en integreret del af opfattelsen af naturen. Udstillingen er ikke kun en romantisk lovsang til fangererhvervet i Grønland, men en nøgtern, usentimental skildring af det unikke forhold mellem menneske og fangstdyr, samt fangstens kulturelle betydning.