Menu

torsdag 04. oktober kl 10.00 - torsdag 06. december kl 16.00

Porcelain Souls

Fotoudstillingen ”Porcelain Souls” er blevet til på baggrund af Inuuteq Storchs bog af samme navn. Bogen er en del af et større personligt projekt relateret til den historie som er en del af Inuuteqs sjæl og dna, nemlig den grønlandske historie.

Grønlands historie er hovedsageligt skrevet af udlændinge. Som grønlænder har man ikke nogen indflydelse på andre personers fascination og fokus i deres beskrivelse af Grønland. Ligesom man heller ikke kan have indflydelse på fotografens motiv og idé om, hvad der skal i fokus på billedet. Det vil altid på bero på subjektive vurderinger, siger Inuuteq Storch. For at minimere disse ukontrollerbare faktorer satte han sig for at indsamle fotos fra familie og venner for at skildre deres hverdagsliv og på den måde bidrage med en ”grønlandsk” grønlandshistorie.

Porcelain Souls består af en samling af fotos, som Inuuteqs forældre tog, da de var unge, samt deres brevveksling fra da de boede adskilt i en periode. Billederne er fra en speciel periode i den grønlandske historie, nemlig fra starten af 70´erne til starten af 80´erne, hvor at der for alvor kom gang i den politiske proces, der ledte til Hjemmestyret i 1979. Brevvekslingen er fra midten af 1980´erne.

Udstillingen består således af portrætter og breve, der i samspil viser forskellige perspektiver på hverdagslivet i Grønland for denne periode.

 

Ferniseringen finder sted i Den Grønlandske Hus den 3. oktober kl. 17-19.