Menu

torsdag 16. august kl 10.00 - fredag 28. september kl 16.00

ENERGI

af Kunstnersammenslutningen KIMIK

KIMIK er en kunstnersammenslutning, der består af 22 kunstnere. 19 af disse er fra forskellige områder i Grønland, og de sidste 3 fra Island, Frankrig og Danmark/Mexico. De enten bor i Grønland eller har en stærk forbindelse til landet. Kimik betyder spor eller energi/kraft på grønlandsk, hvilket har inspireret udstillingens titel.

Foreningen blev stiftet i 1995 i Nuuk, hvor KIMIK har fælles atelier i kolonihavnen. Hvert år udstillinger KIMIK på Nuuk Kunstmuseum eller i kulturhuset Katuaq i Nuuk. De har tidligere udstillet på museer, messer, gallerier og institutioner i hele Grønland, og også i Danmark, Sverige, Norge, Frankrig, Canada og Island.

Til denne udstilling har 13 ud af de 22 kunstnere valgt at komme med værker, der afspejler deres syn på kunsten og livet fra et grønlandsk (eller et grønlandsk inspireret) perspektiv. Disse kunstnere udtrykker sig forskelligt og med forskellige teknikker såsom maleri, keramik, tegning og foto.

De deltagerne kunstnerne ved denne udstilling er:

Buuti Pedersen, Miki Jakobsen, Kristine Spore Kreutzmann, Paninnguaq Lind Jensen, Lisa Kreutzmann, Lisbeth Karline Poulsen, Maria Panínguak Kjærulff, Naja Rosing-Asvid, Peter Kujooq Kristiansen, Pierre André Camille Auzias, Mike Lynge, Elvar Orn Kjartansson og Rama King Nash.

Yderligere informationer om kunstnerne og fotografier kan findes på Kimiks hjemmeside og facebookside:

kimikart.com
Facebook.com/KIMIK – The association of artists in Greenland

Udstillingen er åben alle hverdage fra kl. 10-16 til og med den 28. september.