Menu

torsdag 16. februar kl 10.00 - onsdag 29. marts kl 16.00

Fra Husets Gemmer

– kunst i Det Grønlandske Hus


Agnes Nanogak – Arnannguaq Høegh – Birthe Napatoq – Bolatta Silis-Høegh – Buuti Pedersen – Christian Rosing, Nuunu – Dorit Olsen – Ernst Hansen – Evnike Kavigak, Kiiki – Georg Olsen, Kiiu – Gukki Nuka – Hanne Bruun og Harald Huiser – Hans Lynge – Ivínguak´ Stork Høegh – Jens Rosing – Johs. Rosing – Julie Edel Hardenberg – Karl-Peter Olsvig Andersen – Kiistat Lund – Kristian Olsen, Aaju – Kristine Markussen – Linda Riber Sørensen – Marianne Jessen – Persida Lund – Paarma O. Brandt – Rita Mortensen – Sissi Møller – Svend Holst-Pedersen – Thue Christiansen – Aage Gitz-Johansen

Om udstillingen

Se eller gense Husets værker på denne alsidige udstilling af grafik, malerier, glaskunst, keramik, tekstilkunst og kunsthåndværk af mere end 30 forskellige kunstnere. Over 60 værker og genstande indtager Husets to udstillingslokaler – Ajamut i stuen og udstillingslokalet på 1. sal.

I årenes løb har Det Grønlandske Hus modtaget en del kunstgaver og foræringer af forskellig art. Det har bl.a. været i forbindelse med jubilæer og diverse samarbejder. Siden 1980erne har der været afholdt udstillinger i Det Grønlandske Hus, og af og til er der i den forbindelse blevet købt værker af de udstillende kunstnere.

Enkelte gamle udstillingsplakater hænger side om side med værkerne. Skulle vi vise bredden af udstillinger, der har fundet vej til Huset gennem årene, kunne vi lave en hel udstilling alene med plakaterne, der fortæller en historie i sig selv.

Arbejdet med udstillingen har været en god anledning til at registrere al Husets kunst og indramme nogle af værkerne på ny.

Gæstebog

Skulle du – som gæst i udstillingen – have en go’ historie, der knytter sig til en af værkerne, kunstnerne eller en tidligere udstilling i Huset, så vil vi gerne opfordre dig til at skrive en kommentar i gæstebogen, der kan findes i udstillingslokalet på 1. sal.

Kunstdage i Huset den 1. og 2. marts

Som del af denne udstilling afholdes to kunstforedrag om Grønlands kunst.

Den 1. marts kl. 17-18:30 er det kunsthistorikeren Jørgen Trondheim, der vil tage os med på en rejse gennem grønlandsk kunst og pege på, hvor kunstnerne fandt deres inspiration – lokalt, globalt, fra Vesten eller fra andre inuit-befolkninger.

Den 2. marts kl. 17-18:30 er det Nivi Christensen, leder af Nuuk Kunstmuseum, der vil fortælle om de løbende tiltag, de gør på museet, for at gøre grønlandsk kunst vedkommende – både på et nationalt og internationalt plan – samt om hvordan det er lykkedes museet at mere end at firedoble deres årlige besøgstal inden for en periode på knapt 2 år.