Menu

torsdag 14. april kl 10.00 - onsdag 01. juni kl 17.00

Grønlands Satire

Satiriske tegninger af Per Danker, Robert Holmene & Martin Brandt.

Fernisering onsdag den 13. april kl. 17-19, hvor Martin Brandt vil være til stede. Alle er velkomne.

 

Udstillingen rummer et større antal tegninger af Parcafolket (Per Danker) og Buuarsikkut (Robert Holmene) der har eksisteret siden hhv. 1969 og 1990-erne. Martin Brandt er i den forbindelse en nyere aktør på banen, efter at bl.a. hans satiriske portrætter af politikere er begyndt at blive brugt i forskellige grønlandske medier de seneste par år.

Alle tre tegnere er dermed velkendte i Grønland og har gennem årene stået for gode grin og provokation i samfundet. Nu er det så muligt at komme forbi udstillingen i Det Grønlandske Hus og se – eller gense – nogle af de humoristiske perler. Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem tegnerne og Nuuk Kunstmuseum, der udstillede tegningerne hen over årsskiftet 2015-16.

”Satiren rører ved samfundet. Den provokerer og konfronterer. Satiren er genkendelighed; vi kan genkende os selv og samfundet. Satiretegningen kan gøre grin med magthaverne, men også med folket, og den er både sjov og alvor. Den kan ruske i os, og den kan grine af og med os. Den kan fremhæve træk, begivenheder, situationer, som stiller hverdag, politik og debatter i et nyt lys.”

Nuuk Kunstmuseum, 2015.

Læs eller se mere om tegnerne:

Parkafolket/ Per Danker www.danker.info

 

Buuarsikkut/ Robert Holmene på facebook eller striben i Sermitsiaq 

 

 

Udstillingen er sponsoreret af Royal Arctic Line A/S.