Menu

onsdag 08. juni kl 10.00 - fredag 05. august kl 16.00

Bettina Ovgaard har

Thule Air Base - mørke tider og lyse sider

Fotoudstilling af Bettina Ovgaard

 


Fernisering og artist talk tirsdag den 7. juni kl. 17.

Udstillingen vises i forbindelse med Copenhagen Photo Festival.

 

I godt 5 år har Bettina Ovgaard arbejdet på Thule Air Base i Nordvestgrønland og derudover rejst rundt i distriktet. Gennem fotoudstillingen ”Thule Air Base – mørke tider og lyse sider” giver hun os et indblik i livet på et ualmindeligt arbejdssted i den smukke, men barske arktiske natur.

”Projektet er blevet til på baggrund af en dyb fascination af blandingen af det unikke, det genkendelige, eventyret og hverdagen for de mennesker - inklusiv mig selv - der har valgt at leve i dette specielle miljø. Da jeg kom til ”Thulegård” som basen kærligt bliver kaldt, var det eventyret, naturen og en god løn, der lokkede. Jeg kendte områdets dramatiske historie med de legendariske polarfarer og senere den amerikanske militærbase med hvad det afstedkom af flytning af lokalbefolkningen og flystyrt. Mindre hjertevarmt går Thulebasen også lokalt under betegnelsen ”et åbent fængsel”, for selv om det ikke er noget hegn omkring, så er det ikke et sted, man lige kan tage væk fra.” Bettina Ovgaard.

I udstillingen vises 43 store fotografier i såvel farve som sort/hvid.

Ved hjælp af QR-koder, der er sat op i udstillingen, kan den besøgende høre 10 korte interviews med medarbejdere på Thulebasen. Det er også muligt at høre de ti lydklip på udstillingens YouTube-kanal.

I tillæg til udstillingen er der oprettet en facebookgruppe, hvor publikum har mulighed for at dele egne billeder og historier fra livet på Thule Air Base.

 

Se programmet til Copenhagen Photo Festival her.