Menu

tirsdag 07. oktober - fredag 28. november

Isigisat sunneeqatigiinneri / Visuel synergi

Udstilling med Buuti Pedersen

”Visuel synergi er for mig et visuelt samspil mellem to eller fl ere faktorer, der forstærker hinanden, således at den kombinerede effekt bliver større end summen af de enkelte faktorers bidrag.” Buuti Pedersen

Som mennesker kommer vi til perioder i vores liv med store omvæltninger. For de fleste af os, er disse omvæltninger kun synlige for de mennesker vi omgiver os med. Engang imellem sker der dog en åbning, så vi får adgang til omvæltningerne igennem eksempelvis kunsten og kulturen, og det er en sådan omvæltning vi har mulighed for at opleve i udstillingen "Isigisat sunneeqatigiinneri / Visuel synergi" af kunstneren Buuti Pedersen.

I 2014 fik Buuti, ud over sin base i Qaqortoq i Sydgrønland, en base i det sydlige Sjælland, og familien besluttede sig for at leve delvist i Sydgrønland og delvist i Danmark. Buuti er meget inspireret af den grønlandske natur, men i forbindelse med fl ytningen opstod der en ny række værker med de danske omgivelser som inspiration. Som beskuer får vi lov til at følge overgangen fra de udelukkende grønlandsk-inspirerede værker, til også at omfatte en ny og anderledes tilgang til den danske natur og Buutis nye omgivelser.

I udstillingen består blandt andet af fem meget store farverige landskabsmalerier,glasskulpturer og små lette akvareller som er blevet til i luftrummet imellem Grønland og Danmark.