Menu

Online workshops

Få hjælp til dit danske sprog på skrift og tale eller lær mere om den danske studiekultur. Hvis du er grønlandsk studerende i Danmark kan du nemlig tilmelde dig til en eller flere online workshops. Under workshopsene vil underviseren altid tage udgangspunkt dine behov for hjælp i forhold til det valgte emne.

Tidspunkt: Hver onsdag kl. 18-20 
Første gang 16. september og sidste gang 25. november
Sted: Online via Zoom (du får linket tilsendt, når du har tilmeldt dig)
Målgruppe: Alle studerende tilknyttet til de fire grønlandske huse i Danmark
Max deltagerantal:  Ingen begrænsning
Tilmelding: Senest dagen før kl. 15 til projektleder Kistaraq (keg@dgh-odense.dk)

BONUS: Hver gang du deltager i et webinar, får du et lod. Til semesterafslutningen vil der så udtrækkes en vinder fra lodbunken. Dvs. jo flere gange du deltager, jo større chance for at vinde har du. 

16. september: Studiestart og studiekultur

Har du svært ved at overskue de praktiske ting, der er vigtige, når man er ny studerende i Danmark? Ved du, hvor du kan købe billige ting og studiebøger? Hvordan håndterer du hjemve? Hvad skal du gøre for at integrere dig bedst muligt på studiet? Her kigger vi på praktiske ting, hvad man skal være opmærksomme på ved studiestart, og hvordan det er at studere i Danmark.

Underviser: Nikolaj Gedionsen

Tilmeld dig denne workshop her

22. september: Planlægning og studiekultur

Har du svært ved at planlægge din studietid? – uanset om du er en ny eller ”gammel” studerende. Her kigger vi på, hvordan du skal planlægge din studietid og opgaver, og måske endda blive superstudent. Vi vil også holde den danske (studie)kultur op imod den grønlandske.

Underviser: Nikolaj Gedionsen

Tilmeld dig denne workshop her

30. september: Motivation og læsning af pensum

Har du svært med at få læst dit pensum? Føler du, at du læser teksten hundrede gange uden at forstå den? Hober den ulæste bunke litteratur sig op til en uoverskuelig bunke af dårlig samvittighed? Her kigger vi på gode studievaner og hvordan man kan prioritere læsningen.

Underviser: Nina Gøthche

Tilmeld dig denne workshop her

7. oktober: Læsestrategi og læsehastighed

Har du svært ved at læse hurtigt og huske, det du læser? Her træner vi hurtiglæsning, og du får tips til at huske de tekster du læser. Du skal medbringe dine egne studiebøger!

Underviser: Nina Gøthche

Tilmeld dig denne workshop her

14. oktober: Kommunikation og gruppearbejde -dansk versus grønlandsk studiekultur

Har du svært ved at få sagt noget i timerne, i studiegruppen eller i andre studiemæssige sammenhænge, hvor der er flere personer? Føler du dig fremmed og vil gerne gøre noget for at ”være mere med”? Her træner vi mundtlighed og diskussion. Vi bruger caseopgaver og dine egne erfaringer.

Underviser: Nina Gøthche

Tilmeld dig denne workshop her

21. oktober: Fagligt sprog - grønlandsk versus dansk skriftsprog

Har du svært ved at skrive korrekt dansk? Har du brug for at blive bedre til at skrive opgaver på studiet? Her får du konkret hjælp at skrive bedre dansk. Nina tager udgangspunkt i det grønlandske sprog, men ser på det danske sprog og grammatik.

Underviser: Nina Gøthche

Tilmeld dig denne workshop her

28. oktober: Opgaveskrivning

Har du svært ved de store opgaveskrivninger? Det kan være strukturen, sammenhængen i opgaven (den røde tråd) eller formalia (referencer, sidetal, fodnoter m.m.). Her vil Nina vise strukturen i opgaver, og hvordan man skal arbejde med en større opgave/rapport. Du kan komme med dine opgaver – færdige eller ufærdige – og få hjælp til, at gøre dem rigtigt gode.

Underviser: Nina Gøthche

Tilmeld dig denne workshop her

4. november: Sprog i opgaver I

Har du svært ved at skrive en analyse, diskussion eller perspektivering i dine opgaver? Hvad er det fx helt præcist, der menes, når man skal konkludere? Her kommer Nina med helt konkrete sproglige eksempler på, hvordan man skriver de forskellige former for tekster i en opgave.

Underviser: Nina Gøthche

Tilmeld dig denne workshop her

11. november: Sprog i opgaver II

Har du svært ved at formulere teorierne med egne ord og hvordan du skal få rapporten til at følge de krav der er? Her fortsætter vi fra forrige webinar ved, at kigge nærmere på sproget i opgaverne. Her vi fokusere på at omskrive egne tekster.

Underviser: Nina Gøthche

Tilmeld dig denne workshop her

18. november: Fremlæggelse

Har du svært ved at holde tale foran andre og lave præsentationsmaterialer? Her får du tips til, hvad du rent faktisk kan gøre, når du fx forbereder dig, bliver nervøs eller går i stå midt i en fremlæggelse. Du lærer også om, hvordan du underbygger din fremlæggelse med mere professionelle præsentationsmaterialer.

Underviser: Kistaraq Egede

Tilmeld dig denne workshop her

25. november: Eksamen

Har du svært ved at gå til eksamen? Kan du mere end dét, du viser eller siger til eksamen? Her kan du få hjælp til at forbedre din eksamen eller håndtere din eksamensangst. Du får konkrete redskaber og mulighed for at udveksle erfaringer med andre grønlandske studerende.

Underviser: (vil gerne finde en grønlandsk underviser her)

Tilmeld dig denne workshop her

For yderligere informationer

  • Kistaraq Egede

    Projektleder

    +45 52 10 44 49