Menu

Skoletjeneste

Kom på besøg i Det Grønlandske Hus.

Vores skoletjeneste tilbyder undervisningsforløb om Grønland á halvanden-to timers varighed. I finder os i indre by, i gåafstand fra Nørreport station.

I undervisningen fokuserer vi på det grønlandske samfund i dag. Vi formidler viden om Grønlands kultur og samfund. Eleverne møder et stykke Grønland midt i København. Huset har de sidste 40 år været mødestedet for mange herboende fra Grønland og grønlandsinteresserede fra ind- og udland. Undervisningen er dialogbaseret, varieret og inddrager elevernes forskellige sanser.

OBS: Der er ikke flere pladser på Mitaartut-forløbet i 2020.

Anmodning om skoletjeneste i Det Grønlandske Hus 

Skoletjeneste

Formålet med skoletjenesten er at give den enkelte elev et indblik i nutidens grønlandske samfund.

Vi tilbyder gratis skoletjeneste, som er rettet mod grundskolen, og undervisningsforløbene understøtter forskellige læringsmål. Vi tilpasser gerne undervisningen til andre målgrupper, og indholdet kan justeres efter behov. 

Se de forskellige undervisningsforløb her til højre.

Vi holder skoletjenester i hverdagen efter aftale. Undervisningen varer ca. halvanden time.

Et besøg hos skoletjenesten i Det Grønlandske Hus er også et godt supplement til arbejdet med undervisningsmaterialet på dagensgrønland.dk.

Kontakt: Marie Leine skole@sumut.dk  – 3338 1570. 

Grønlændernes Land
Grønlændernes Land
Et tema om nationalitet, sprog, uddannelse og identitet. Om forholdet mellem Danmark og Grønland, og hvad det betyder for vores samfund i dag.
Læs mere
Mitaartut (ikke flere pladser i 2019)
Mitaartut (ikke flere pladser i 2019)
Om udklædningstraditionen mitaartut, hvor eleverne også selv skal prøve grønlandsk maskedesign.
Læs mere
Grønlandsk Jul
Grønlandsk Jul
Hvordan holder grønlænderne jul? Vi skal smage grønlandsk kage, tænde julestjernen og snakke om forskelle på jul i Danmark og Grønland.
Læs mere
Grønlands natur og dyreliv
Grønlands natur og dyreliv
Hvordan har naturen indflydelse på livet i Grønland? Eleverne skal høre myten om Havets Moder og det særegne ved Grønlands natur og dyreliv.
Læs mere

Dagensgrønland.dk

Dagensgrønland.dk er navnet på en ny webportal med undervisningsmaterialer om Grønland rettet mod danske folkeskoleelever.

Materialet er skabt i et samarbejde mellem Det Grønlandske Hus i København, ForlagetEpsilon.dk Aps og Klio Aps.

Dagensgrønland.dk er en oplevelsesrejse til det moderne Grønland der giver elever i den danske folkeskole mulighed for at tænke over, undre sig og lære noget om livet i Rigsfællesskabets nordligste del.

Materialet er bygget op over 13 temaer med en række underemner. Blandt temaerne er for eksempel råstoffer, klimaforandringer, transport og kultur. Hvert af emnerne består af en række aktuelle grønlandske dilemmaer som eleverne kan forholde sig til, alt imens de får indblik i grønlandske forhold.

Dagens Grønland er målrettet elever fra 4. til 8. klasse i den danske grundskole. Der gøres både brug af tekst, billeder, film, lyd mm. Samtidig er portalen interaktiv så eleverne kan oprette et login og gemme deres personlige noter og arbejdsplaner.

Ud over en lang række elevartikler og faktaartikler indeholder Dagens Grønland også omkring 130 baggrundsartikler, skrevet af forskellige fagpersoner med ekspertise i grønlandske forhold. Baggrundsartiklerne er tænkt som faglig inspiration til lærerne, ligesom de også vil kunne anvendes som undervisningsmateriale på ungdomsuddannelserne.

Det Grønlandske Hus i København står for at opdatere Dagens Grønland og sikre at portalen hele tiden er i tråd med den seneste udvikling i Grønland. Samtidig bliver materialet løbende udbygget med nye emner.

Dagens Grønland er finansieret af Undervisningsministeriets Tips- og Lottopulje, Det Kongelige Grønlandsfond, Augustinus Fonden, Harboefonden, Brødrene Hartmanns Fond og Knud Højgaards Fond.

Besøg vores udstilling

Det Grønlandske Hus har ca. seks årlige udstillinger, som er gratis for alle, så husk at besøge vores udstillinger, når I besøger huset.

Se aktuelle og kommende udstillinger her