Menu

Mosaik-mysteriet

I september 2015 hang der pludselig en lille mosaik, der forestiller Grønland, på væggen ved siden af porten ind til Det Grønlandske Hus. Vi blev selvfølgelig glade for at få et smukt lille kunstværk, selv om vi godt nok undrede os lidt over, hvem der havde hængt det op.

Men det var først mere end et år senere, det gik op for os, at mosaikken ikke var den eneste, men at der var adskillige små grønlandsmosaikker hængt op over hele København.

Vi efterlyste placeringerne af mosaikkerne i vores nyhedsbrev og på Facebook. På kortet her kan du se de mosaikker, som vi har fundet frem til. Enkelte af dem er fjernet igen, men de fleste hænger der endnu. Under hver ’ballon’ på kortet kan du se et billede af mosaikkens placering (hvis vi har fået et).

Flere medier har interesseret sig for ’mosaik-mysteriet’. Blandt andre KNR, TV2 Lorry og Frederiksberg Bladet.

I oktober 2017 skete der noget spændende. En brun kuvert blev afleveret i vores postkasse. Den var afleveret personligt af en anonym giver. I kuverten var der et lille USB-stik, hvorpå der var fastklæbet en miniature-udgave af grønlandsmosaikken. På det var der en film med titlen Landic I.

I og med, at filens ejer er angivet som ’Alle’ har vi valgt at offentliggøre filmen her:

 

På vores Facebook-side kan du komme med din analyse af, hvad mosaikkunstneren ønsker at sige med denne film.

Læs her om mosaikkerne i vores nyhedsbreve:

Nyhedsbrev 2. marts 2017

Nyhedsbrev 16. marts 2017

Nyhedsbrev 29. juni 2017

Nyhedsbrev 18. august 2017

Nyhedsbrev 28. september 2017

Nyhedsbrev 19. april 2018

Nyhedsbrev 1. juni 2018