Menu

torsdag 23. februar kl 17.00 - kl 19.00

Kom ind i Det Grønlandske Hus og bliv klogere på Grønlands natur og det unikke dyre- og planteliv.

Foredraget tager udgangspunkt i Bo Normanders seneste bog Naturguide Grønland. I Grønland fremstår naturens kræfter og tilpasningen til et barsk klima mere kontrastfuldt end noget andet sted i verden. Netop det handler foredraget om. Han kommer bl.a. ind på:

  • Grønlands storslåede natur og det unikke dyre- og planteliv så langt mod nord
  • Hvad er de smukkeste naturoplevelser?
  • Hvad betyder klimaforandringerne, når isen smelter?
  • Hvordan rejser man rundt i Grønland?
  • Hvordan undgår man isbjørne og moskusokser?
  • Ud i naturen: Vandring og sejlture

Bo Normander (f. 1971) er naturforsker (ph.d.), rådgiver og forfatter med et bredt kendskab til arktisk miljø og natur. Han har skrevet en række rapporter og videnskabelige artikler om natur og biodiversitet. Han er stifter og ejer af NaturTanken og har tidligere været programleder ved WWF Verdensnaturfonden, europæisk direktør for Worldwatch Institute og forsker ved Danmarks Miljøundersøgelser (Aarhus Universitet). Han har boet i Ilulissat og gennemført talrige ekspeditioner, vandreture, skiture og motionsløb rundt omkring i Grønland.

Jeg har gennemrejst Grønland på kryds og tværs og kommer også gerne ind på egne oplevelser i den øde vildmark. Alt sammen illustreret med nogle af mine bedste billeder og mest heldige/uheldige anekdoter – Bo Normander

Foredraget varer ca. 1,5 timer og du får mulighed for at købe Naturguide Grønland efter foredraget.

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.