Menu

tirsdag 14. marts kl 17.00 - kl 19.30

Filmvisning og Q & A med Ivalo Frank

(OBS: vi har ændret datoen for arrangementet fra den 15. marts til den 14. marts)

Kom ind i DGH og se vinderfilmen af Nordic Dox Award 2022 ”Siunissaq – Det sidste menneske” af Ivalo Frank. Efter filmvisningen får I mulighed for at stille spørgsmål til Ivalo Frank, som er instruktøren bag filmen.

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

Om filmen

Livet på Jorden starter og slutter med Grønland. Forsker Minik Rosings skelsættende opdagelse af det første liv står i kontrast til de smeltende ismasser i Ivalo Franks hyldest til sit naturskønne hjemland.

Vores mest grundlæggende forståelse af livets oprindelse blev for nylig vendt op og ned, da den grønlandske videnskabsmand Minik Rosing opdagede de første spor af liv på Jorden i en lille fjord tæt på Isua i Grønland. Hans opdagelse foregreb alle tidligere spor af liv med over 300 millioner år. Livet begyndte i Grønland.

Men på samme tid accellererer Grønlands smeltende ismasser dag for dag, og forskere overalt i verden er enige om, at smeltevandet til drukne hele vores civilisation, hvis udviklingen får lov at fortsætte. Livets undergang vil også begynde i Grønland.

Instruktør Ivalo Franks nye film er en hyldest til sit vældige, naturskønne land, der er fanget mellem to ekstremer: Begyndelsen og slutningen på livet på Jorden, som vi kender det. Mellem den svimlende dybe tid og den moderne accelleration forankrer Franks film sig i sin egen tid gennem mødet med en gruppe børn fra landsbyen Kangaatsiaq, der forelsker sig, indleder venskaber og kæmper med savn og tab.