Menu

torsdag 01. juni kl 17.00 - kl 19.00

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen af fotoudstillingen ”Saperasi isumaqaleritsi / Courageously take a stand” af
Minik Bidstrup. Udstillingen deltager i dette års Copenhagen Photo Festival.

Minik er uddannet fra Danmarks Kunstskole, Fatamorgana (2017) og senest fra Documentary Practice and Visual Journalism-uddannelsen ved International Center of Photography i New York (2020).

Som freelancefotograf arbejder Minik inden for konceptuel dokumentarfotografi og fotojournalistik med fokus på social retfærdighed, postkolonial identitet og konservatoriefotografering.

I denne udstilling fokuserer Minik på den historiske relation Grønland og Danmark imellem og den kolonitid, der stadig sætter sine spor i dagens Grønland.

Jeg sammensætter dyptikoner lavet af arkivbilleder fra John Møller med mine egne fotos og har på den måde en fotografisk samtale med fortiden. John Møller var den første grønlænder der arbejdede som fotograf og som var aktiv i Grønland fra begyndelsen af 1890’erne til midten af 1920’erne. Temaet for disse samtaler er centreret omkring kolonialisme og dens langsigtede virkninger, forklarer Minik.

Til åbningen kan I møde Minik og han holder også en kort tale.

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10:00 - 16:00 til og med den 28 / 07 2023