Menu

onsdag 13. april kl 20.00 - kl 22.00

HAVETS MODER - SASSUMA ARNAA er en performancekoncert, frit skabt over den inuitiske myte om Sassuma Arnaa, Havets Moder, som sidder på havets bund og hersker over fangstdyrene. Hendes fortid er, ifølge sagnet, grum, og derfor er hun vred og hævngerrig, særligt, når menneskene bliver for grådige. Hun lader derfor sommetider havdyrene sidde fast i hendes hår, så menneskene ikke ka fange dem. Havets Moder er så kæmpestor, at de kun syner som lus i hendes hår. Det er derfor en hård opgave for åndemaneren at tage på trance rejse, ud af sin krop, ned på havets bund for at rede havdyrene ud af hendes kæmpe manke, så der kan skabes mulighed for fangst. I denne version af fortællingen er åndemaneren i stand til at forføre Sassuma Arnaa med poesi og sang, så hun blir samarbejdsvillig og medgørlig. På den måde skaber de en pagt mellem hinanden, manden og kvinden, om den rette fordeling af naturens goder til menneskene. Musikken er moderne, inspireret af både den inuitiske Chant/ Trommesang, Filmmusik, Electronica og Rock. 

Efter forestillingen afholder vi en Q & A med Aviaja.

Aviaja Lumholt er halvt grønlandsk, halvt dansk, uddannet Sanger/Musiker fra Rytmisk Musikkonservatorium i København og derudover udlært Maskedanser fra det grønlandske kropsteater, Tuukkaq. Som performer bruger hun maskedans-traditionen og inuit trommesang som inspiration og i den forbindelse modtog hun 1996 Roland Musik pris. Hun har turneret og sunget på plader, tv og film-soundtracks med både danske, grønlandske og internationale musikere. Aviaja har derudover i mange år optrådt som solist med egne kompositioner, både med egne bands og big bands og idag mest med duo`en INUANIMA med koncerter i både Grønland Danmark, Skandinavien og Europa. 

 

Igor Rado er født og opvokset i Danmark med rødder fra Eks-Jugoslavien. Igor er komponist, producer, sanger, performer og videokunstner. Han er uddannet cand.musicae I filmkomposition fra Syddansk Musikkonservatorium og web instruktør fra Kort og Dokumentarfilm skolen. Tidligere elite sportsudøver med 4 danske mesterskaber I Amerikansk Fodbold (Cph Towers). Han begyndte sin kunstneriske karriere som percussionist I gruppen Grand Moff. Igor har arbejdet professionelt som filmskuespiller med roller i danske tv-serier (bl.a. Forbrydelsen 2). Han udgør den ene del af duoen INUANIMA som producer og performer. 

Tilsammen er de duo`en , INUANIMA.

Køb din billet lige her