Menu

fredag 14. oktober kl 18.00 - kl 23.00

Til Kulturnatten 2022 har vi fernisering på vores nye udstilling ”Kunst & identitet”, som er en dobbeltudstilling, der består af formidlingsudstillingen ”Identity on the Line – blandt grønlændere i Danmark” og Bolatta Silis-Høeghs kunstudstilling ”Hun gik en tur”.

På Kulturnatten kan du se frem til et fantastisk program, hvor der både er plads til Artist Talks med kunstnerne bag udstillingerne, grønlandsk korsang, trommesang og -dans og så slutter vi aftenen af med et brag af en koncert med et grønlandsk band.

I vores stueetage kan du opleve særudstillingen Blandt grønlændere i Danmark, som Knud Rasmussens Hus står bag. Udstillingen er en del af del af det store Creative Europe-projekt Identity on the Line som lige er blevet tildelt den prestigefyldte pris The European Museum Academy Prize (EMA-prisen). I særudstillingen Blandt grønlændere i Danmark er identitet og migration i fokus. Udstillingen er baseret på mere end 20 timers interviews med 11 grønlændere i Danmark og omhandler emner såsom identitet, ingenmandsland, modersmål, det at flytte til Danmark, ligheder og forskelle, traditioner og fordomme.

I udstillingslokalet på 1. sal kan du opleve Bolatta Silis-Høeghs udstilling ”Hun gik en tur”. Udstillingen vil bestå af 15 af Bolattas værker fra de seneste par år. Hun har haft helt frie rammer til at udvælge værkerne, og hun vil selv få ansvar for at indrette og farvelægge udstillingsrummet. Om udstillingen siger Bolatta: ”Jeg har glædet mig rigtig meget, fordi min praksis altid har fungeret som et bindeled mellem mit sind og min krop - gryende erkendelser rejser i begge retninger gennem mine værker og forplanter sig som nye selvforståelser. Nu får jeg for første gang mulighed for at vise, hvad det har kastet af sig de seneste par år. I den periode har jeg skullet tage nogle opgør, men jeg har også fået farverne og dansen tilbage, både når jeg skaber og i maleriernes motiver. De nye udtryk spejler den udvikling, min identitet har været igennem.”

Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at blive klogere på grønlandsk kultur. Takuss 

Program for kulturnatten 2022

 

Kl. 18:00: Åbningstale ved Lars Lerche

Kl. 18:10: Ferniseringstale Søren La Cour

Kl. 18:20: Ferniseringstale Bolatta Silis-Høegh

Kl. 18:30: Sarpik-koret

Kl. 19:00: AT: Bolatta Silis-Høegh og Lars Lerche om grønlandsk kunst og identitet

Kl. 19:30:  Trommedans med Lisa Qaaviaq, også kendt som Gaz-Zaa-Lung

Kl. 20:00:  Søren la Cour fortæller om Identity on the Line projektet

Kl. 20:30:  Sarpik koret

Kl. 21:00: Trommedans med Lisa Qaaviaq, også kendt som Gaz-Zaa-Lung

Kl. 21:30: AT: Bolatta & Lars om grønlandsk identitet og kunst

Kl. 22:00: Koncert med Suluit

Kl. 23:00: Vi lukker og slukker

 

Kl. 18-21: Workshop for børn med afsæt i Bolatta Silis-Høeghs udstilling

 

OBS: Ændringer i programmet kan forekomme