Menu

fredag 03. juni kl 17.00 - kl 19.00

Sikkernerup Nalaa - Blomstringstid - In Bloom

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen på Nina Sikkersoqs fotoudstilling ”Sikkernerup Nalaa - In Bloom”, som deltager i dette års Copenhagen Photo Festival.

Nina Sikkersoq Kristoffersen er født og opvokset i Nuuk og har siden 2014 boet i København. I 2018 blev hun færdiguddannet fra Fatamorgana Danmarks Fotografiske Billedkunstskole, hvor hun påbegyndte sit projekt med at blande fotos fra Grønland og Danmark for at prøve at sætte billeder på følelsen af at blomstre og samtidigt være splittet i sin identitet. Dette fotoprojekt har nu udmøntet sig i Ninas første solo-udstilling ”Sikkernerup Nalaa”.

‘Sikkernerup Nalaa’ handler om at blomstre. Det er en rejse som forener en selv med sin oprindelse og historie. Gennem denne universelle rejse betragtes en ung blomst i blomstring, hvor skæbnestunder og opdagelser fra sit indre foreviges gennem billeder - Nina Sikkersoq.

Ninas fotos skildrer både hendes egen udvikling som ung kvinde, men tager også et kritisk blik på det historiske skæbnefællesskab Grønland og Danmark imellem.

Til denne udstilling er Nina gået i samarbejde med en anden nuummioq nemlig sanger og sangskriver Ida Kleist, også kendt som Zika. Hun har skrevet digte til Ninas fotografier. Idas digte opstår i det moment hun lægger øje på et af billederne fra Ninas udstilling. Ida forklarer at hendes digte opstår som en umiddelbar reaktion og refleksion på det hun ser.

I udstillingen kan du opleve 19 af Ninas værker med udvalgte digte af Zika, der både på det personlige og generelle plan fortæller en historie om at være ung grønlænder i dag.

Til ferniseringen kan du nyde et glas vin og en tale fra både Nina og Ida.

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10:00 - 16:00 til og med fredag den 5 / 8 2022