Menu

mandag 11. april kl 17.00 - kl 19.00

Bogpræsentation: Styrmanden - en rejsefortælling fra Grønland
Kom ind i DGH og hør forfatter Eva Merz læse højt af hendes nye bog, der er skrevet på baggrund af en vis indignation over danskernes mangelfulde kendskab til Grønland. Efter oplæsningen afholder forfatteren et foredrag om bogens tilblivelse og den til tider svære relation mellem Grønland og Danmark.

Eva Merz er dokumentarist, fotograf og konceptkunstner og har arbejdet med intervention og udforskning af det sociale rum og har udgivet en række kunst- og interviewbøger. Styrmanden er Merz´ debut som skønlitterær forfatter.

Om Bogen
Den pensionerede grønlandske styrmand Niels Jørgen Møller vil gerne fortælle sin livshistorie. Sammen med forfatteren Eva Merz rejser han tilbage til Grønland for at udfylde hullerne i hans blakkede hukommelse.

Med Nuuk som mellemstation vil de sejle ind i den mægtige Godthåbsfjord til bygden Kapisillit og senere sydpå langs kysten til Paamiut for at besøge styrmandens familie. Transportmidlet er en ramponeret speedbåd.

Rejseplanen viser sig vanskelig at realisere, og fortiden er ikke altid et glædeligt gensyn. Også forholdet mellem de to rejsende er et konfliktfyldt farvand.

Samtidigt med forfatterens iagttagelser , som gæst i Grønland, udfoldes dele af landets kulturelle og politiske historie , fra kolonitiden til moderniseringen, den rivende udvikling og det til tider anspændte forhold mellem Danmark og Grønland.

Til præsentationen kan du købe bogen og få den signeret.

Takuss