Menu

torsdag 19. august kl 19.00 - kl 21.00

Gay Greenland i DGH

I anledning af at København er værtsby for World Pride har vi den store glæde at kunne byde indenfor til et gensyn med den prisbelønnede udstilling Gay Greenland fra 2012.

Det var Husets direktør Leise Johnsen, der i 2011 som  daværende direktør for NAPA (Nordens Institut i Grønland) tog initiativ til udstillingen, der blev den første visuelle dokumentation af homoseksualitet i Grønland. Fotoportrætterne er taget af fotografen Jørgen Chemnitz i forbindelse med Priden i Nuuk i 2011 og 2012.

Udstillingen sætter ansigter og ord på en minoritet i det grønlandske samfund. I løbet af de to Prides i 2011 og 2012, blev byens ”ikke”-heteroseksuelle inviteret til at få taget deres portræt og bidrage med et citat om deres seksualitet og livssyn.

Resultatet blev portrætudstillingen Gay Greenland, der med billeder af og citater fra en række skønne mennesker, som med stolthed står frem og fortæller deres historier, afkræver respekt og anerkendelse fra omverdenen.

Kig forbi vores dejlige hus og se 21 udvalgte værker fra udstillingen. Til åbningen kan I nyde et glas bobler og høre Leise Johnsen fortælle om projektet og dets tilblivelse. Derefter fremfører Aka Naviâna og Laura Aviana et digt, som er skrevet af Birte Olsen. Afsluttende står Nina Sikkersoq og WilHook bag djpulten og sørger for en festlig stemning helt i Pridens ånd med et grønlandsk twist.

Alle er velkomne til åbningen, så tag gerne en ledsager med - Vi glæder os til at se jer!

OBS: Husk et gyldigt coronapas! Det bliver tjekket i porten.