Menu

torsdag 03. juni kl 17.00 - kl 19.00

Piniartuuvunga, Aalisartuuvunga/I am the Hunter, I am the Fisherman

Den 3. juni slår Det Grønlandske Hus dørene op for ferniseringen på Christian Sølbecks fotoudstilling ”Piniartuuvunga, Aalisartuuvunga/I am the Hunter, I am the Fisherman”. Udstillingen skulle have været en del af Copenhagen Photo Festival 2020, som jo som bekendt blev aflyst pga. COVID-19, og nu kan vi langt om længe åbne udstillingen i forbindelse med Copenhagen Photo Festival 2021. Vi tager naturligvis alle sikkerhedsforanstaltninger, så det bliver en tryg fernisering for alle. Det indebærer først og fremmest, at man skal have et gyldigt coronapas for at kunne deltage, hvilket bliver tjekket i porten. Få mere info nederst i opslaget.

Om kunstneren

Christian Sølbeck er freelance fotojournalist med base i Nuuk. Han er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus med en BA i fotojournalistik.

Om udstillingen

Udstillingen tegner et billede af den moderne grønlandske fiskers og fangers sjæl – hans hverdag i pagt med og i tidsløs kamp mod landets storslåede og voldsomme natur, som generationer før ham. En hverdag, hvor hans fangstmetoder er forenet med traditionen og de moderne redskaber og nu med klimaforandringerne som ny modstander.

Udstillingen består af 33 fotos, der skildrer fanger- og fiskerlivet i Grønland anno 2020. Christians skildring af den nutidige fanger/fisker fokuserer i særdeleshed på krydsfeltet mellem det traditionelle og det moderne og fascinationen ved et erhverv der både peger bagud og forud i tid. Udstillingen består både af portrætter af fiskere og fangere og fangst- og fiskeriscenarier.

Udstillingen er åben for alle, ganske gratis og kan opleves alle hverdage kl. 10-16 til og med den 6. august.

OBS:

Coronapas
For at deltage i ferniseringen skal man fremvise coronapas ved indgangen til personalet.
Hvad er et coronapas? Et coronapas er dokumentation for én af følgende:
- Vaccination
- Negativ test
- Tidligere smittet

Kravet om coronapas gælder ikke for følgende:
- Børn under 15 år
- Personer der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en COVID-19-test
- Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en COVID-19-test.

Hent dit coronapas med NemID på www.sundhed.dk