Menu

fredag 01. oktober kl 17.00 - kl 19.00

Bogreception for nyskabende novellesamling
 
 
Historier fra polarcirklen – af Nina von Staffeldt, illustreret af Naja Abelsen
 
Nina von Staffeldt – der ellers er kendt for sine kriminalromaner – har udgivet en spændende samling noveller fra Grønland, hvor man i otte historier møder en række vidt forskellige menneskeskæbner.
 
Novellerne foregår i nutidens Grønland. Det er meget forskellige fortællinger, ofte hvor nutid og fortid – det moderne samfund og den historiske kultur og livsopfattelse – møder hinanden i koncentrerede øjeblikke.
 
Historierne er smukt illustreret af Naja Abelsen. Historier fra polarcirklen udgives på Amanda Books, et lille forlag, der specialiserer sig i nordatlantisk litteratur.
 
Nina von Staffeldt har siden 2016 udgivet fire grønlandsromaner, der roses for deres hverdagsrealisme og indsigt i moderne grønlandske forhold. Naja Abelsen er kendt både for sit arbejde med traditionelle figurer og myter og for meget ekspressive fremstillinger af mennesker og natur.
 
De to kunstnere har gennem samtaler vævet novellernes indhold sammen med varierende billedlige udtryk, som i novellesamlingen udtrykkes gennem smukke ledsageillustrationer til hver fortælling. 
 
Både Nina von Staffeldt og Naja Abelsen er til stede til receptionen. Der bliver oplæsning, og såvel bogen som nogle af Naja Abelsens original-illustrationer vil være til salg. Så kig forbi DGH, nyd et glas bobler og glæd dig til Ninas nye novellesamling.