Menu

onsdag 05. februar kl 15.00 - kl 17.00

Reception for LEVENDE GRØNLAND - Et undervisningssite for gymnasieelever

Tre dokumentarfilm danner et intenst, billedrigt fikspunkt for dette helt nye undervisningsmateriale om Grønland, skabt for unge.

Med de tre dokumentarfilm Sumé - Lyden af en revolution (2014), Lykkelænder (2018) og Håbets Ø (2019) som sit grundmateriale indeholder LEVENDE GRØNLAND undervisningsmaterialer til hele fire fag: dansk, mediefag, samfundsfag og historie. Sitet er baseret på et grundigt nyt tekstmateriale og opgaver, udviklet i tæt samspil med gymnasiefaglærere. Tekstmaterialet udspiller sig i en dynamisk balance med nøje udvalgte klip fra de tre film, ligesom sitet indeholder referencer til andre værker og interviews med de instruktører, som står bag filmene.

Til receptionen vil vi præsentere sitet og efterfølgende lægger vi op til debat. Der vil også være forfriskninger og musikalsk underholdning v./Nive Nielsen.

Arrangementet er åbent, og alle er velkomne.

LEVENDE GRØNLAND er produceret af Bullitt Film og Ánorâk Film i tæt samspil med Det Grønlandske Hus med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriets Udlodningsmidler, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond samt Det Danske Filminstitut.

Redaktion og projektstyring: Martine Lind Krebs
Lærervejledninger: Halla Guðný Erlendsdóttir
Webdesign: Propellos
Producere: Emile Hertling Péronard og Vibeke Vogel
Executive producer: Leise Johnsen, Det Grønlandske Hus i København