Menu

mandag 22. juni kl 22.30 - kl 23.00

Onlinedebat om selvstændighed fra Det Grønlandske Hus i København

Mandag d. 22. juni lagde Det Grønlandske Hus i København - Kalaallit Illuutaat hus til en debat om grønlandsk selvstændighed. Det var lige efter DR1 viste en entimesversion af dokumentaren "Kampen om Grønland". Filmen kan stadig ses online på DRs hjemmeside her. Onlinedebatten er også stadig tilgængelig, og kan ses her. Debatten starter ved 1.30.

Pressemeddelelsen

Mandag d. 22. juni fra 21:25-22:25 viser DR1 en entimesversion af den anmelderroste 'Kampen om Grønland'. Lige derefter kan du følge en onlinedebat om selvstændighed fra Det Grønlandske Hus i København.

I debatten deltager:

Aaja Chemnitz Larsen, medlem af Folketinget for Inuit Ataqatigiit

Tillie Martinussen, medlem af Inatsisartut for Samarbejdspartiet

Lars-Emil Johansen, tidligere Landsstyreformand for Siumut

Bo Lidegaard, historiker med stor viden om Grønland

Debatten styres af journalist, Walter Turnowsky, som har arbejdet i Grønland i mange år. På selve dagen kan du følge debatten ved at trykke herOBS: når du følger linket og kommer ind på hjemmesiden er det unødvendigt at tilmelde sig til fuld adgang. Du kan se debatten uden tilmelding.

For filmens instruktør og fotograf, Kenneth Sorento, har det været vigtigt at give et nuanceret billede af selvstændighedsdebatten.

”Med ’Kampen om Grønland’ har jeg bestræbt mig på at se den stærkt polariserede selvstændigheds- og identitetsdebat i Grønland fra flere perspektiver. Filmen tager ikke stilling til fordel for den ene eller den anden side, men forsøger i stedet at forstå hver af de medvirkendes ønsker og drømme”, siger Kenneth Sorento.

’Kampen om Grønland’ var åbningsfilm på CPH:DOX tidligere i år og fik meget flotte anmeldelser i ind- og udland. Læs mere her.

På selve dagen kan du følge debatten ved at trykke herOBS: når du følger linket og kommer ind på hjemmesiden er det unødvendigt at tilmelde sig til fuld adgang. Du kan se debatten uden tilmelding.

Se traileren til filmen herunder