Menu

onsdag 12. februar kl 17.00 - kl 19.00

 

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen af Charlotte Lakits´ fotoudstilling In a New Light.

Den franske fotograf Charlotte Lakits tog for første gang til Grønland i 2018, da hun fik arbejde i Nuuk. Siden da har hun arbejdet i både Grønland, Danmark og Alaska.

Hendes nye portrætserie fokuserer på Grønland set fra de unges perspektiv og består af to forskellige fotoserier, der begge er fra 2019. Den ene er fra Qaqortoq (South Rise) og den anden er fra Nuuk (Who We Are).

Begge serier fokuserer på den unge generation af grønlændere, der er trætte af stigmatisering og gerne vil ses i et nyt lys på egne præmisser.

- In a New Light starter i Qaqortoq i starten af skoleåret og ender i Nuuk i slutningen af 2019. Vi følger en ny generation af unge grønlændere, der er klar til at tackle de udfordringer det nye årti bringer, forklarer Charlotte.

Gennem 50 portrætfotos med tilhørende tekster skrevet af de unge får vi et unikt indblik ind i en generation af unge grønlændere, der er fulde af håb for fremtiden.

Charlotte Lakits holder en åbningstale til ferniseringen.

Ferniseringen er åben for alle, så tag gerne en ledsager med - vi glæder os til at se jer!

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10-16 til og med den 27. marts 2020.