Menu

fredag 09. oktober kl 17.00 - kl 19.00

(Læs om vores forholdsregler ift. corona nederst i invitationen.)

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har den store glæde at kunne invitere til åbningen af den urbane udstilling ”Arctic Staycation” skabt af graffitikunstneren Cheeky, a.k.a. Sacha Malinský.

Arctic Staycation er en serie af illustrationer og digitale prints, der er skabt under Sachas staycation i Nuuk. Udstillingen består af 21 værker af Cheekys originale illustrationer, samt fotos og prints af hendes digitale værker og 24 fotos fra Cheekys Masterclass.

Værkerne udspringer af de ting der rører sig i Nuuk, som fylder i Nuuk, som jeg mener der kunne blive givet mere plads til i den generelle danske bevidsthed. Jeg tror på at nysgerrighed omkring historien, sine medmennesker og et åbent sind fra barnsben, er med til at mindske fremmedgørelse og misforståelser imellem kulturer – forklarer Sacha.

Sachas Masterclass er en stor del af udstillingen, da projektet og de fem grønlandske kunstnere har fået en stor del af hendes kærlighed og energi i det sidste halve år.

Jeg ser en masse talentfulde kunstnere i Grønland, men jeg ser ikke nogen der arbejder sammen på samme lærred, hvilket er en stor del af graffitimiljøet. Når forskellige streger mødes, skabes der en ny dynamik i et værk. Dét var min motivation for min Masterclass, at samle og videregive nogle af mine teknikker til en gruppe professionelle kunstnere i Nuuk. Det har været superinspirerende at undervise, skitse og hænge ud med denne gruppe talentfulde kunstnere de sidste måneder – uddyber Sacha.

Kunstnerne fra Sachas Masterclass er Inuk Højgaard, Maria Kreutzmann, Christian Fleischer Rex, Nivi Lynge og Malik Chemnitz.

Sacha holder en åbningstale, Malik Chemnitz er i huset og DJ Cars10 spreder sprøde vibes og loungestemning under hele ferniseringen. 

Ferniseringen er åben for alle, så du er velkommen til at tage en ledsager med.

OBS:

For at leve op til regeringens nye retningslinjer og gøre ferniseringen så tryg som muligt, så tager vi en række forholdsregler.

Først og fremmest har vi nu indført tilmelding til alle arrangementer i huset. Du tilmelder dig til ferniseringen ved at sende en mail til tilmeld@sumut.dk . I emnefeltet skriver du dit navn og dit telefonnummer. Når du ankommer sidder der en medarbejder i porten med en tilmeldingsliste og registrerer gæsterne. Denne liste kan bruges til smittesporing, hvis uheldet er ude, og den bliver slette efter tre uger.

Derudover vil det være et krav at man bærer mundbind, når man kommer ind i Det Grønlandske Hus.

Vi har et maksimalt antal gæster på 50 personer. Hvis der dukker flere op, så må du væbne dig med tålmodighed, da vi laver en løbende udskiftning.

Endelig vil vi kraftigt anbefale at I installerer appen Smittestop.

Vi glæder os til at se jer alle i et trygt forum.