Menu

onsdag 02. oktober kl 17.00 - kl 19.00

Piniarneq - menneske og natur

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen af Carsten Egevangs fotoudstilling ”Piniarneq – menneske og natur”, som har fangst og fiskeri i Grønland som omdrejningspunkt.

Udstillingen vil mere end blot vise Grønlands smukke landskab og unikke dyr. Gennem Carsten Egevangs nærværende og rå fotografiske stil skildres befolkningens tilknytning til - og afhængighed af - den omgivende natur og dets dyreliv.

Gennem 21 spektakulære sort-hvide fotos portrætteres den grønlandske fangsttradition, og publikum får indblik i en verden som kun få personer har mulighed for selv at opleve. Det traditionelle fangererhverv er presset af restriktioner, kvoter og klimatiske ændringer og gennemgår i disse år hastige ændringer.

Med udstillingen skabes en visuel fortælling, hvor Grønlands dyr og mennesker indgår i kontekst med det omgivende arktiske miljø og hvor fangst er en integreret del af opfattelsen af naturen. Piniarneq er ikke kun en romantisk lovsang til fangererhvervet i Grønland, men en nøgtern, usentimental skildring af det unikke forhold mellem menneske og fangstdyr, samt fangstens kulturelle betydning.

Carsten Egevang holder en åbningstale til ferniseringen efterfulgt af en kort tale af Naalakkersuisuts formand Kim Kielsen.

Ferniseringen er åben for alle, så tag gerne en ledsager med - vi glæder os til at se jer!

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10-16 til og med den 29. november 2019.