Menu

fredag 02. august kl 17.00 - kl 19.00

Tikkili Pjetturssons udstilling kommer til Det Grønlandske Hus

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen af udstillingen "Tikkili Pjettursson - med hjertet i Uummannaq".

I 2017 fyldte Uummannaq-kunstneren Tikkili Pjettursson 60 år, og i den anledning blev der vist en retrospektiv udstilling af hans værker på Uummannaq Museum i sommeren og efteråret 2017. Udstillingen er sidenhen vandret videre i Grønland. Senest har den været en stor publikumssucces i kulturhuset Katuaq i Nuuk. Og nu skal den så til København.

Tikkili Pjettursson er født i Niaqornat d. 5. august i 1957 som den ældste af en søskendeflok på fem drenge. Tikkili begyndte allerede som barn at tegne og blev gennem hele sin opvækst opfordret og opmuntret til at udvikle dette talent af sine lærere, venner og familie.

Tikkili er autodidakt tegner og billedkunstner og har specialiseret sig i portrætter og natur- og landskabsmalerier. De kan ses i offentlige bygninger i det meste af Grønland, blandt andet i Det Grønlandske Selvstyres bygninger i Nuuk. Tikkili har også lavet bestillingsarbejde til den danske kongefamilie, Prins Albert II af Monaco og den tidligere generalsekretær for FN Ban-Ki-moon.

Til denne udstilling har kurator Erik Torm indsamlet 30 af Tikkilis værker.

Tikkili Pjeturrsson kan desværre ikke deltage til ferniseringen. Til gengæld holder kurator Erik Torm en kort tale efterfulgt af et musikalsk indslag med Pele Møller og hans søn Glenn Møller.

 

Ferniseringen er åben for alle, så tag gerne en ledsager med. Vi glæder os til at se jer!

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10-16 til og med den 27. september 2019.