Menu

onsdag 27. februar kl 17.00 - kl 19.00

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at invitere til åbningen af fotoudstillingen "Anaana", der sætter kvindekroppen i fokus.

Udstillingen er Emilies opgør med det idealiserede kvindelige skønhedsideal, som udspringer af fotomodellernes slanke kroppe. Udstillingen består af 37 fotografier og byder både på fotografier af fødsler og kvinder som viser, hvordan at deres krop har forandret sig efter fødslen. Tanken bag udstillingen er at give et andet syn på kvindekroppen, og få flere til at acceptere kroppens naturlige forandring og dermed bryde med forestillingen om den "perfekte" kvindekrop.

Emilie Binzer er selv mor og efter fødslen af sin datter, havde hun svært ved at acceptere sine strækmærker og den slappe hud på maven. Hun overvejede at få en operation for at få sin flade mave tilbage.

"Det gik stille og rolig op for mig, at hver gang at jeg var nøgen eller havde bar overkrop og min datter var i nærheden, skulle hun røre min bløde mave. Ikke fordi at det var sjovt, men fordi at det var trygt og dejligt, og hun elskede den" og forsætter "hver eneste dag fortæller min mand mig, at jeg er smuk og insisterer på både at røre min mave og min krop. Hvordan kunne jeg gå hjem til de to i verden, som jeg elsker højst for at fortælle dem, at jeg ønsker at få bortopereret en del af mig, som de faktisk holder rigtig meget af? Hvilket forbillede ønskede jeg at være overfor min datter?"

Ferniseringen er åben for alle, så tag gerne en ledsager med - vi glæder os til at se jer!

Udstillingen kan ses alle hverdage kl. 10-16 til og med den 5. april 2019.