Menu

onsdag 20. november kl 17.00 - kl 19.00

BOGPRÆSENTATION

Den autodidaktiske fotograf Kisea Bruun fra Nuuk har taget utallige billeder af Grønlands natur og har netop udgivet to fotobøger med det klare budskab; at vi skal passe godt på vores unikke natur.

De to fotobøger har titlerne ”Tusaajuk nipaanneq ” (Hør stilheden) og ”Pinngortitarput asseqanngitsoq paarilluartigu” (Lad os tage vare på vores unikke natur). Tekster i bøgerne er skrevet på grønlandsk og engelsk.

Fotobøgerne dækker hele Grønland under skiftende årstider. Kisea Bruun har fotograferet i mere end 30 år og billederne i de 2 fotobøger er taget gennem de sidste 12 år. Det er ingen tilfældighed, at der ikke er skrevet mange ord i fotobøgerne, billederne taler for sig selv. Men midt i bøgerne har andre naturelskere fra kysten bidraget med digte og tekster. Der er så mange forskellige nuancer og detaljer i billederne, som kan være svære at sætte ord på, men som alligevel indeholder stærke budskaber. Udgivelserne skal forstås som en stille opfordring til at gøre noget for at bevare vores fantastiske natur, forklarer Kisea.

Mange andre sørger for at vise billeder med plasticaffald, grimt affald i naturen og i havet og flere skal nok komme til med flere lignende billeder med opfordringer til at værne om vores natur, hvilket naturligvis er på sin plads. Man kan også – som Kisea Bruun – vælge en stille protest ved at vise, hvordan vi ønsker, at vores natur og omgivelser skal se ud. Hvid, ren sne og smuk is er Kisea Bruuns yndlingsmotiver.

 - Sne og is passer på vores natur om vinteren, så naturen kan springe ud igen med fornyede kræfter om foråret. Isfjelde er også et imponerende skue for de fleste, de er smukke og frygtindgydende på samme tid og påminder os om at respektere naturens vælde, siger Kisea.