Menu

torsdag 13. december kl 10.00 - torsdag 21. februar kl 16.00

Kalaallit Illuutaat – Det Grønlandske Hus i København har fornøjelsen af at kunne åbne dørene for Maliinannguaq Marcussen-Mølgaards udstilling "Modige mænd og Arktis", der tager udgangspunkt i motiver fra Danmark-Ekspeditionen (1906-08).

Som oldebarn af ekspeditionsdeltager Tobias Gabrielsen har Maliinannguaq fra barnsben haft en naturlig fascination og nysgerrighed omkring de store Grønlandsekspeditioner. Netop denne fascination har været drivkraften bag hendes udstilling.

"Jeg er oldebarn af Tobias Gabrielsen, som var med på Danmark-ekspeditionen, og det var ham der fandt den berømte dagbog af Jørgen Brønlund sammen med Johan Peter Koch. Jeg har hele min barndom hørt om min oldefar gennem min farmor, som var datter af Tobias Gabrielsen, og i den anledning er det mit ønske at lave en maleriudstilling til ære for de modige mænd, der fuldførte kortlægningen af Nordøstgrønland. Netop i år er det 110 år siden at ekspeditionsdeltagerne kom hjem", fortæller Maliinannguaq.

Udstillingen består af 10 malerier med motiver fra Danmark-ekspeditionen og 15 værker med farverige motiver fra de grønlandske sagn og myter, samt nogle stykker fra Maliinannguaqs fødeby, den nu nedlagte kulmineby, Qullissat.