Menu

tirsdag 04. september kl 17.00 - kl 19.00

Foredrag om Inuittatoveringer: amulet mønstre og amuletbrug.

Til dette foredrag kan man høre om inuitternes traditionelle mønstre: amuletmønstre og amuletbrug. Foredragsholder maya Sialuk Jakobsen viser eksempler på forskellige mønstre og fortæller om deres forbindelse til myte, tabu og amuletbrug. Man får indsigt i mønstrenes rejse og udvikling fra Beringstrædets Yupikfolk til Østgrønland.

Maya Sialuk Jakobsen er grønlandsk fra Qeqertarsuaq i Nordgrønland og bor nu i Svenborg Danmark. Hun er kulturbærer, researcher og underviser, der har tatoveret professionelt siden 2002. Hun blev oplært i Holland, hvor hun stod i mesterlære hos en tatovør. Maya har arbejdet både i den vestlige tatoveringsbranche, og de sidste 6 år som traditionel inuittatovør. Hun laver også illustrationer og skriver artikler til udgivelser for oprindelige folk.

Efter tre år i inuit tatoveringsprojektet Tupik Mi i Alaska, er Maya nu frontfigur i initiativet Inuit Tattoo Traditions i Grønland. Sammen med hendes lærling laver hun fortsat research and arbejder på at reintroducere inuittatoveringer i Grønland gennem foredrag, workshops og tatovering - naturligvis.

Maya har oplært flere tatovører og er medejer af to tatoveringsstudios i Oslo, Norge, og et lille privat studio i Svendborg, Danmark. Hun er involveret i at forme den nye tatoveringslov i Danmark og laver informationsarbejde omkring hygiejneforhold og sikkerhedsforanstaltninger mod smittespredning ved urfolkstatoveringer i Canada, Alaska og Grønland.

Maya har et tæt samarbejde med Nunatta Katersugaasivia - Grønlands Nationalmuseum. 

Foredrag er på dansk, og der er gratis entré.