Menu

onsdag 03. oktober kl 17.00 - kl 19.00

Porcelain Souls

Fotoudstillingen ”Porcelain Souls” er blevet til på baggrund af Inuuteq Storchs bog af samme navn. Bogen er en del af et større personligt projekt relateret til den historie som er en del af Inuuteqs sjæl og dna, nemlig den grønlandske historie.

Grønlands historie er hovedsageligt skrevet af udlændige. Som grønlænder har man ikke nogen indflydelse på andre personers fascination og fokus i deres beskrivelse af Grønland. Ligesom man heller ikke kan have indflydelse på fotografens motiv og idé om, hvad der skal i fokus på billedet. Det vil altid på bero på subjektive vurderinger, fortæller Inuuteq Storch. For at minimere disse ukontrollerbare faktorer satte han sig for at indsamle fotos fra familie og venner for at skildre deres hverdagsliv og på den måde bidrage med en ”grønlandsk” grønlandshistorie.

Porcelain Souls består af en samling af fotos, som Inuuteqs forældre tog, da de var unge, samt deres brevveksling fra da de boede adskilt i en periode. Billederne er fra en speciel periode i den grønlandske historie, nemlig fra starten af 70´erne til starten af 80´erne, hvor at der for alvor kom gang i den politiske proces, der ledte til Hjemmestyret i 1979. Brevvekslingen er fra midten af 1980´erne.

Udstillingen består således af portrætter og breve, der i samspil viser forskellige perspektiver på hverdagslivet i Grønland for denne periode.

 

Yderligere informationer om kunstneren og hans værker kan findes på Inuuteqs hjemmeside:

https://www.inuuteqstorch.com/

Udstillingen er åben alle hverdage fra kl. 10-16 til og med den 6. december