Menu

torsdag 10. januar kl 17.00 - kl 19.00

Kom ind i Det Grønlandske Hus og hør Maria Bach Kreutzmann (red.) og en håndfuld af de bidragende kunstnere fortælle om arbejdet og processen bag bogen:

"Bestiarium Groenlandica – en illustreret håndbog om grønlandske mytevæsener, ånder og dyr"

Den grønlandske myteverden er befolket af en farverig skare af farlige, frække og fantastiske væsener. De fleste kender Havets Moder, Kraftens Herre, Månemanden, Indvoldsædersken og måske yderligere et par stykker. Sådan var det også for Maria Bach Kreutzmann – indtil hun for nogle år siden siden satte sig for at indsamle viden om alle mytevæsener, ånder og dyr og deres karakteristika. I samarbejde med et team af researchere og nordiske kunstnere blev Bestiarium Groenlandica til.

Bogen er et alfabetisk katalog over samtlige ’væsener,’ som det har været muligt at finde oplysninger om i de 15.000 siders kildemateriale, researcherne har været igennem. Væsenerne er illustreret  i en animationslignende stil med dystre, frække og humoristiske illustrationer.

Bestiarium Groenlandica udkommer i tre sprogversioner – dansk, engelsk og grønlandsk. Bogen er udkommet og kan købes i Det Grønlandske Hus til den nette sum af 315 kr.

En fantasifuld bogtrailer kan ses her.