Menu

torsdag 02. marts kl 17.00 - kl 18.30

Kunsten i Grønland – om samspil og nye tiltag


Foredrag ved Nivi ChristensenHvad er det kunst kan – og hvordan kan vi skabe bedre rammer for kunstens udvikling?

Nivi Christensen, leder af Nuuk Kunstmuseum, fortæller om museets arbejde med at gøre grønlandsk kunst vedkommende, at tage kunsten seriøst, højne niveauet på udstillinger samt opbygge lokal viden om kunsten, værkerne og kunstnerne.

Inden for ganske kort tid er Nuuk Kunstmuseum blevet meget synligere. Ikke kun på det nationale plan – der viser sig i en stigning i besøgstallet på 1.500 til 6.500 gæster årligt – men også uden for Grønland. I samarbejde med NAPA – Nordens Institut i Grønland er der blevet oprettet et kunstnerresidens for nordiske kunstnere – et projekt der forhåbentlig kan drives videre gennem fondsstøtte – og andre museer er begyndt at henvende sig vedrørende samarbejder.

Under foredraget vil Nivi Christensen komme ind på hvad der kræves af de institutioner, der arbejder med kunst og kunstnere – hvordan de skal være med til at støtte, styrke, formidle og udfordre kunsten og kunstnerne i dagens Grønland. Hør hende også fortælle om kunstbladet Neriusaaq og den helt nye hjemmeside om Grønlands kunst KUNST.GL.

Nivi Christensen er uddannet kunsthistoriker fra Københavns Universitet. Efter i en årrække at have arbejdet som udstillingsansvarlig i Det Grønlandske Hus i København, blev hun i 2015 ansat som leder af Nuuk Kunstmuseum. Hun er særdeles aktiv inden for den grønlandske kunstverden, er formand og medredaktør for kunstbladet Neriusaaq (der har eksisteret i mere end 25 år) og er medstifter af hjemmesiden www.kunst.gl – der er dedikeret til Grønlands kunst.

Arrangementet afholdes I forbindelse med den aktuelle udstilling i Det Grønlandske Hus. Læs mere om udstillingen Fra Husets Gemmer - kunst i Det Grønlandske Hus her.

 

Links:

Nuuk Kunstmuseum

Neriusaaq

KUNST.GL