Menu

Skoletjeneste

Vi tilbyder gratis skoletjenester som primært er rettet mod 4. – 6. klasser. Vi tilpasser gerne undervisningen til højere niveauer.

Hvornår?

Vi holder skoletjenester i hverdagen efter aftale.

Kontakt

Halla Guðný Erlendsdóttir på skole@sumut.dk – og jeg vender tilbage til dig.

Undervisningsforløb

Undervisningen varer cirka halvanden time.

I undervisningen fokuserer vi på det grønlandske samfund i dag.

Vi behandler blandt andet emner som:

  • Geografi
  • Erhverv
  • Undervisning
  • By- og bygdeliv
  • Transport.
Hvad kendetegner undervisningen hos os?

Undervisningen er dialogbaseret og indholdet kan justeres efter behov.
 

Hvordan?

Inden I kommer og besøger os, har vi haft en snak med dig, der er lærer. Vi har talt om forløbet og har fundet ud af, om der er noget specielt vi skal fokusere på.

 

Dagensgrønland.dk

Dagensgrønland.dk er navnet på en ny webportal med undervisningsmaterialer om Grønland rettet mod danske folkeskoleelever.

Materialet er skabt i et samarbejde mellem Det Grønlandske Hus i København, ForlagetEpsilon.dk Aps og Klio Aps.

Dagensgrønland.dk er en oplevelsesrejse til det moderne Grønland der giver elever i den danske folkeskole mulighed for at tænke over, undre sig og lære noget om livet i Rigsfællesskabets nordligste del.

Materialet er bygget op over 13 temaer med en række underemner. Blandt temaerne er for eksempel råstoffer, klimaforandringer, transport og kultur. Hvert af emnerne består af en række aktuelle grønlandske dilemmaer som eleverne kan forholde sig til, alt imens de får indblik i grønlandske forhold.

Dagens Grønland er målrettet elever fra 4. til 8. klasse i den danske grundskole. Der gøres både brug af tekst, billeder, film, lyd mm. Samtidig er portalen interaktiv så eleverne kan oprette et login og gemme deres personlige noter og arbejdsplaner.

Ud over en lang række elevartikler og faktaartikler indeholder Dagens Grønland også omkring 130 baggrundsartikler, skrevet af forskellige fagpersoner med ekspertise i grønlandske forhold. Baggrundsartiklerne er tænkt som faglig inspiration til lærerne, ligesom de også vil kunne anvendes som undervisningsmateriale på ungdomsuddannelserne.

Det Grønlandske Hus i København står for at opdatere Dagens Grønland og sikre at portalen hele tiden er i tråd med den seneste udvikling i Grønland. Samtidig bliver materialet løbende udbygget med nye emner.

Dagens Grønland er finansieret af Undervisningsministeriets Tips- og Lottopulje, Det Kongelige Grønlandsfond, Augustinus Fonden, Harboefonden, Brødrene Hartmanns Fond og Knud Højgaards Fond.

Besøg vores udstilling

Det Grønlandske Hus har ca. seks årlige udstillinger, som er gratis for alle, så husk at besøge vores udstillinger, når I besøger huset.

Se aktuelle og kommende udstillinger her